Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Zet de gemeenschap centraal
1 Reacties
Voor abonnees
recensie
samenleving

Zet de gemeenschap centraal

In Ruw ontwaken uit een neoliberale droom en de eigenheid van het Europese continent zoekt Gabriël van den Brink een derde weg tussen het liberalisme en het gemeenschapsdenken. Het valt sterk te betwijfelen of die te vinden is, maar wie sombert over de samenleving die in de greep is van het egocentrisme moet dit boek zeker lezen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

JefVanStaeyen

Beste,
(Dat de andere auteurs me dit niet kwalijk nemen, maar) Dit is de beste tekst van de nieuwe levering van De Lage Landen (augustus 2020). Gabriël van den Brink heeft een boeiend en goed opgebouwd boek geschreven, over een zeer belangrijke thematiek, en de even deskundige Mark Elchardus gaat via zijn recensie met hem in debat.
Hartelijk dank aan de auteurs, en aan de redactie.

P.S.: Toch zal ik een en ander nog 's nader moeten lezen, om te begrijpen waarom beide auteurs "geen fundamenteel verschil [zien] tussen liberalisme en neo-liberalisme". Dat laatste is strikt economisch, bij dat eerste zat de economische theorie, dacht ik, toch in een breder maatschappijbeeld gebed.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.