Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Ze doen het wel zelf. De Koekelbergse Alliantie van Knutselaars
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Ze doen het wel zelf. De Koekelbergse Alliantie van Knutselaars

(Evelyne Coussens) ONS ERFDEEL – 2016, NR 4, PP. 123-125

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Sommige kunstenaars doen het gewoon zelf. Ze noemen zich “professionele idioten op vakantie”, schuwen de instituten en creëren buiten de gevestigde orde een vrijplaats waar hun werk zijn bedding kan vinden: in een eigen tempo, los van productiedwang. Hun werkmodel is horizontaal, op maat van deze tijd. De Koekelbergse Alliantie van Knutselaars (K.A.K.) verenigt zo’n groep kunstenaars. Eind augustus sprak de jonge Aurelie Di Marino van K.A.K. op het Theaterfestival de State of the Youth uit: het werd een vurig pleidooi voor een autonome, zorgzame organisatiecultuur waarin de kunstenaar centraal staat. Maar zijn die nieuwe, fluïde werkvormen ook houdbaar in een sector waarin consolideren de norm is? K.A.K. staat op een kruispunt.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.