Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Weer vrijheid voor het theater. Voorstellen voor een vernieuwd beleid
0 Reacties
Voor abonnees

Weer vrijheid voor het theater. Voorstellen voor een vernieuwd beleid

(Hugo de Greef) Ons Erfdeel - 1986, nr 2, pp. 183-190

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Na de constatering dat het huidige Vlaamse theaterdecreet hoegenaamd niet beantwoordt aan wat in het theater leeft en dat men daarom, vanuit het beleid, krampachtig het bestaande theater binnen dat decreet tracht te duwen, stelt de auteur een aantal mogelijke uitwegen voor. De basisfilosofie hierbij zou moeten zijn dat de overheid zich op de artiest moet richten i.p.v. omgekeerd. De subsidiëring zou dan bepaald worden vanuit twee complementaire vertrekpunten: het publiek initiatief en het artistiek initiatief. Het publiek initiatief betekent zoveel als de garantie van de overheid aan het publiek dat het theater aangeboden krijgt. Met het artistiek initiatief bedoelt de auteur, dat de artiest niet meer gedwongen mag zijn om zijn werk een intentie mee te geven waardoor het ingepast kan worden in een van de door de overheid vastgestelde hokjes of categorieën. Verder gaat de auteur in op \advies en administratie\", en op de andere podiumkunsten, die tot nog toe in het overheidsbeleid elk een aparte behandeling krijgen."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.