Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Wat te doen? Het Brusselse model opnieuw bekeken
0 Reacties
Voor abonnees

Wat te doen? Het Brusselse model opnieuw bekeken

(Els Witte) Ons Erfdeel - 2008, nr 2, pp. 30-39

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Tijdens de onderhandelingen over een nieuwe federale regering en over een nieuwe staatshervorming in België in 2007 en 2008, kwam de toekomst van Brussel voortdurend ter sprake. Deze stad, hoofdstad van Vlaanderen, België én Europa, zit op bestuurlijk niveau behoorlijk ingewikkeld in elkaar. In dit artikel beschrijft Els Witte, zelf Brusselse en oud-rector van de Vrije Universiteit Brussel, de huidige toestand van Brussel. Ze beschrijft toekomstscenario's die door verschillende mensen en verenigingen zijn voorgesteld en pleit voor meer samenwerking tussen de Vlaamse en de Franstalige gemeenschap in Brussel. Van de bestaande mogelijkheden wordt nog niet optimaal gebruikgemaakt.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.