Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Wandelen met de God van het Woud
0 Reacties
© RhythmicQuietude
© RhythmicQuietude © RhythmicQuietude
Voor abonnees
De columns van Gaston Durnez
literatuur

Wandelen met de God van het Woud

De God van het Woud en patroon van de herders bindt de strijd aan met de God van de Koophandel. Wie zal het winnen? Zal Pan, vroom blazend op zijn befaamde instrument, de vleugels van de paniekerige Mercurius kunnen afknippen? Of is de huidige veldtocht in de bossen eigenlijk niet veel meer dan een spectaculair openluchtspel voor milieutoeristen?

Ik twijfel, maar in het broeierige klimaat van de jongste jaren voel ik wel een groeiende animositeit. Een groen religieus element wordt almaar warmer. Ja, in onze wankele wereld bloeit zowaar een Cultus van de Vrije Natuur altijd maar verder open. Lichtvoetige Pantheïsten zie je almaar talrijker door ons landschap lopen en dansen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

De columns van Gaston Durnez

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.