Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Waarom al dit snijden in eigen vlees? De romans van Saskia de Coster
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

Waarom al dit snijden in eigen vlees? De romans van Saskia de Coster

(Elsbeth Etty) Ons Erfdeel - 2012, nr 1, pp. 52 - 59

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De Vlaamse schrijfster Saskia de Coster levert met haar boeken een bijdrage aan het postmodernistische discours. Alles spiegelt, is gespiegeld, wordt weerspiegeld. De Coster citeert veelvuldig uit eigen werk en uit dat van anderen, en ze schuwt ook de ironische intertekstuele referenties niet. Al haar verhalen verwijzen zowel naar elkaar als naar andere verhalen en cultuuruitingen, van stripverhalen, popmuziek en tv-series, tot de Bijbel, Beethoven en Beckett. En dan is er nog haar thematiek die al aanwezig is vanaf haar debuut: het individu dat in een ander zoekt wat hij zelf node ontbeert, en haar fascinatie voor of zelfs identificatie met de buitenstaander, de drop-out of onaangepaste mens.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.