Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Waar geen wil is, is geen weg. De A24 stelt de grensoverschrijdende relaties op de proef
0 Reacties
Voor abonnees

Waar geen wil is, is geen weg. De A24 stelt de grensoverschrijdende relaties op de proef

(Christophe Boval) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2008, nr 33, pp. 49-64

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In deze bijdrage brengt de auteur helderheid in het verhaal over de A24. Met deze nieuw aan te leggen weg wilde men een vlotte doorstroming garanderen aan het doorgaand verkeer in de Rijselse agglomeratie. De discussies over deze autoweg brengen niet alleen aan het licht hoe verschillend er in Frankrijk en Vlaanderen over mobiliteit wordt gedacht, maar toont ook aan hoe grensoverschrijdende samenwerking in sommige dossiers een heel theoretisch begrip blijft.

Dans cet article, l'auteur éclaire l'histoire de l'A24. Les débats autour de cet axe de circulation ont non seulement fait apparaître les différences de conception de la mobilité en France et en Flandre, mais ont montré aussi le caractère très théorique de la coopération transfrontalière dans certains dossiers.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.