Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

VOOR ELK PROJECT EEN NIEUWE STIJL. Het eigenzinnige oeuvre van Milan Hulsing
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

VOOR ELK PROJECT EEN NIEUWE STIJL. Het eigenzinnige oeuvre van Milan Hulsing

(Marc Bastijns) ONS ERFDEEL – 2015, NR 4, PP. 125-127

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Milan Hulsing is geen auteur die zich exclusief aan strips wijdt. Zijn interesses liggen ook bij film en in het algemeen bij alles wat neigt naar camp en pulp. Die brede interesse beïnvloedt zonder twijfel de thema’s en de stijlen in Hulsings verhalen. Hij kiest voor elk verhaal de grafische stijl die automatisch bij hem opkomt wanneer hij een opzet voor een nieuwe strip maakt. Dat maakt het moeilijk om Hulsing in een hokje te plaatsen, wat uitgeverijen wel graag doen voor een betere verkoopbaarheid. Tegelijk zorgt het heterogene karakter van zijn strips ervoor dat Milan Hulsing lange tijd wat onder de radar van de liefhebbers bleef hangen en dat hij geen grotere bekendheid kon verwerven. Daar lijkt met de graphic novel Stad van klei (2012) en de verstripping van Harry Mulisch’ klassieke roman De aanslag nu verandering in te komen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.