Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vlaams-Nederlandse samenwerking inzake het hoger onderwijs. Van Gent naar GENT
0 Reacties
Voor abonnees

Vlaams-Nederlandse samenwerking inzake het hoger onderwijs. Van Gent naar GENT

(Theo Reul) Ons Erfdeel - 1991, nr 1, pp. 47-53

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 1986 vond \Onderwijs en wetenschappen op weg naar de 21ste eeuw; nieuwe uitdagingen en oplossingen\" plaats, een symposium waaraan topfiguren en deskundigen uit de Vlaamse en de Nederlandse wereld van onderwijs en onderzoek, bedrijfsleven, kunst en media deelnamen. Hoewel het enthousiasme toentertijd zeer groot was, heeft het toch tot 1990 geduurd voor een gelijkaardig symposium over de culturele integratie van Noord en Zuid plaatsvond. Op dit symposium werd gekozen voor het wederzijds toegankelijk maken van elkaars systemen voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Daartoe werd ook een actieprogramma opgesteld: de mobiliteit van studenten, docenten en wetenschappelijke onderzoekers verhogen, de verbetering van de structurele samenwerking en de coördinatie van het beleid. Dit programma kreeg de naam Gent mee: Gehele Europees-Nederlands Taalgebied."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.