Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vic Nees: de cirkelgang van een inwendig lied
0 Reacties
Voor abonnees

Vic Nees: de cirkelgang van een inwendig lied

(Katelijne Theuwissen) Ons Erfdeel - 1992, nr 2, pp. 255-260

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 1990 kreeg Vic Nees, componist, maar beter bekend als dirigent van het BRT-koor, de AGEC-prijs voor koorcompositie, voor zijn \verdienstelijk en goed uitvoerbaar\" nieuw koorwerk. Naar aanleiding daarvan bespreekt de auteur de karakteristieken van zijn oeuvre, en staat hij niet alleen stil bij de twee werken die de aanleiding vormden voor de bekroning - \"Regina coeli\", \"Bleu be it\" en het iets oudere \"Magnificat\" - maar ook bij twee andere composities, die exemplarisch zijn voor zowel zijn literaire als zijn religieuze interesse: \"Anima Christi\" en \"Nuestra Senora de la Soledad\". In dat laatste werk, dat zich compositorisch sluit als een cirkel, ziet de auteur een metafoor voor de compositietrant van Vic Nees zelf: hij hernieuwt (soms door terug te grijpen naar het oude), gebruikt geregeld andere technieken, andere thema's en motieven en komt telkens weer uit bij Vic Nees, bij die geheel eigen taal van hem."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.