Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Verzamelen versus collectioneren. Politieke plannen voor een Vlaams museaal beleid
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

Verzamelen versus collectioneren. Politieke plannen voor een Vlaams museaal beleid

(Arnold Witte) Ons Erfdeel - 2011, nr 2, pp. 189-192

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Beschouwing over hoe overheden de musea in een lastig parket kunnen brengen door onverenigbare eisen te stellen. Zo moeten musea enerzijds op zoek gaan naar onderscheidende profielen, en dus concurreren met elkaar om bezoekers, maar anderzijds ook meer samenwerken om kosten te besparen. Deel van het probleem is volgens de auteur dat het politieke museumbeleid te veel is gebaseerd op economische factoren en te weinig uitgaat van een visie op kunst. Aanleiding voor dit artikel is de publicatie \Met nieuwsgierige blik - Collectievorming en aankoopbeleid in Vlaanderen\", geschreven door Paul Depondt en uitgegeven in 2010 bij ASP in Brussel. Het bijbehorende cahier Over collecties kun je integraal online raadplegen via deze link."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.