Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

VERSAILLES ZONDER LODEWIJK XIV. De fotografie van Jacqueline Hassink
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

VERSAILLES ZONDER LODEWIJK XIV. De fotografie van Jacqueline Hassink

(Tineke Reijnders) Ons Erfdeel – 2014, nr 1, pp. 112-115

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Binnen het breed uitwaaierende oeuvre dat Jacqueline Hassink in amper twintig jaar tot stand heeft gebracht, zijn het de tafels van de macht waarin haar artistieke stempel bij uitstek verankerd is. Die tafels vullen de bestuurskamers van de grootste multinationale bedrijven. Hassink exposeerde de foto’s ervan in belangwekkende musea en won er in de zomer van 2013 de Dutch Doc Award mee. Door haar systematische aanpak ontvouwt zich in de foto’s de materiële eloquentie van de koninkrijken van het kapitaal. De bestuurders zien we niet, hoogstens belooft de strakke rij stoelen waarmee de tafel is omringd incidenteel hun aanwezigheid bij de vergaderingen waar de beslissingen worden genomen die onze economieën gaande houden.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.