Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Van kunstjes naar kunst. De opmars van het nieuwe circus in Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

Van kunstjes naar kunst. De opmars van het nieuwe circus in Vlaanderen

(Tom Christiaens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2008, nr 33, pp. 75-98

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Tot voor kort heerste in Vlaanderen een malaise bij het traditionele circus. Sinds Vlaams minister van Cultuur, Bert Anciaux, in 2002 zijn eerste circusbeleid voorstelde, is de situatie aan het verbeteren. Naast het traditionele circus, ontwikkelen er zich in Vlaanderen en Brussel ook heel wat nieuwe circusvormen. De auteur zet ze op een rijtje en legt uit wat de perspectieven zijn voor deze nieuwe circusvormen. Hij gaat ook na wat de banden zijn met Noord-Frankrijk waar de circuswereld zich al langer aan het vernieuwen is.

Jusqu'à une date récente, il régnait en Flandre un malaise autour du cirque traditionnel. Depuis que Bert Anciaux, ministre flamand de la Culture, a proposé sa première politique du cirque en 2002, la situation s'améliore. A côté du cirque traditionnel, de nombreuses autres formes de cirque se sont également développées en Flandre et à Bruxelles. L'auteur les présente et explique quelles sont les perspectives de ces nouvelles formes de cirque. Il montre aussi les liens existant avec le nord de la France, où le cirque connaît un renouveau depuis plus longtemps.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.