Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Van beek tot stroom – langs de Ijzer Un ruisseau devient fleuve – en longeant l'Yser
0 Reacties
Voor abonnees

Van beek tot stroom – langs de Ijzer Un ruisseau devient fleuve – en longeant l'Yser

(Luc Devoldere) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2005, nr 30, pp. 85-121

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur vaarde in 2001 de Schelde en de Maas van de bron tot de monding af en bracht hierover verslag uit in het tijdschrift Septentrion. Wie goed heeft opgelet in de aardrijkskundeles weet dat er in België nog een derde stroom is, namelijk de IJzer. Deze ontspringt in Frans-Vlaanderen en mondt na 78 kilometer in de Noordzee uit. Hij is vooral het symbool geworden voor de Eerste Wereldoorlog. De fotograaf Michel Vanneuville maakte speciaal voor dit essay een reeks foto's.
En 2001, l'auteur parcourut l'Escaut et la Meuse de la source à l'embouchure et rendit compte de ses voyages dans la revue Septentrion. Toute personne se rappelant son cours de géographie saura qu'il existe un troisième fleuve en Belgique, l'Yser, qui trouve sa source en Flandre française et se jette, 78 kilomètres plus loin, dans la mer du Nord. Ce cours d'eau est surtout devenu le symbole de la Première Guerre mondiale. Le photographe Michel Vanneuville réalisa un portfolio à l'intention spéciale de cet essai.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.