Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vacature hoofdredacteur-afgevaardigd bestuurder Ons Erfdeel vzw (m/v/x)
0 Reacties
maatschappij

Vacature hoofdredacteur-afgevaardigd bestuurder Ons Erfdeel vzw (m/v/x)

Ons Erfdeel vzw zoekt een nieuwe hoofdredacteur/afgevaardigd bestuurder voor indiensttreding in 2021.

De Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw biedt kwalitatieve informatie en reflectie over de culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in de Lage Landen, en voorziet die van commentaar. Dat doen we voor een Nederlandstalig en een anderstalig publiek, op een kritische, onafhankelijke manier, eigenzinnig, met respect voor de traditie. We bouwen bruggen tussen de vele Nederlandssprekenden wereldwijd en al wie interesse heeft in de cultuur van de Lage Landen. Deze missie realiseren we door artikelen, tijdschriften en boeken in gedrukte en in digitale vorm uit te geven, in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast organiseren we evenementen in binnen- en buitenland.

Ons Erfdeel vzw heeft de ambitie hét digitale, meertalige (Nl/Fr/En) online platform van informatie, commentaar en kritische reflectie over cultuur in de Lage Landen uit te bouwen en te beheren. Dit platform wil samenwerken met alle andere partners en spelers in de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Het wil uitgroeien tot de spin in het web van die informatieverspreiding en in de wereld herkend worden als een betrouwbaar baken van reflectie en commentaar over wat reilt en zeilt in de Lage landen op artistiek, cultureel en maatschappelijk gebied. Het huis wil de vinger aan de pols houden van de steeds diverser wordende Lage Landen, een podium bieden aan nieuwe stemmen en een breed en ook een jong doelpubliek aanspreken.

Wat verwachten we?

• Hij/zij heeft een brede belangstelling voor het artistieke en culturele leven en het maatschappelijk debat in de Lage Landen.

• Hij/zij spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en drukt zich meer dan behoorlijk uit in het Frans en het Engels.

• Hij/zij kan de instelling passend representeren.

• Hij/zij kan een redactie aansturen, redactionele keuzes maken, redactionele kwaliteit en onafhankelijkheid bewaken en garanderen.

• Hij /zij zorgt ervoor dat de instelling het cultuurpolitieke debat in de Lage Landen aanjaagt en opvolgt.

• Hij/zij heeft een goed inzicht in de digitale ontwikkelingen en weet die in te zetten voor het overbrengen van hoogwaardige inhoud naar een breed en divers publiek, naar jongeren en nieuwe doelgroepen.

• Hij/zij heeft voeling met wat er in verschillende doelgroepen leeft, is ontvankelijk voor signalen en wensen uit die doelgroepen en zoekt actief naar mogelijkheden voor interactie met een breed en divers publiek.

• Hij/zij gelooft in het hybride model, waarbij papieren en digitale publicaties elkaar versterken.

• Hij/zij kan een kleine onderneming zakelijk leiden, kan een beleidsplan ontwikkelen en coördineren en beschikt over de vaardigheden om een begroting en een financieel plan te lezen en de juiste strategische keuzes te maken.

• Hij/zij initieert marketing- en communicatie-acties op basis van redactionele inhoud.

• Hij/zij kan een team van medewerkers aansturen, motiveren en inspireren.

• Hij/zij beschikt over een netwerk in de culturele en politieke wereld en bezit de vaardigheden om te onderhandelen met diverse overheden.

• Hij/zij bouwt duurzame relaties uit met partnerorganisaties in de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking en stakeholders.

• Hij/zij beschikt over vaardigheden voor het verwerven van fondsen bij particulieren, instellingen en bedrijven.

Wat bieden we?

We bieden een aantrekkelijke job in een omgeving die doordrongen is van alles wat met cultuur in Vlaanderen en Nederland te maken heeft. Ons team is dynamisch, gemotiveerd, open en nieuwsgierig, met een vinger aan de pols voor elk cultureel en maatschappelijk relevant onderwerp. De standplaats is Rekkem (België).

We bieden een contract van bepaalde duur aan. Na een evaluatie op het einde van het eerste jaar kan dit worden omgezet in een contract van onbepaalde duur. Daarnaast bieden we een competitief salaris, gebaseerd op de barema’s en gebruikelijke afspraken in de culturele sector. We houden daarbij rekening met uw ervaring. Naast een mobiliteitsbudget bieden we ook een groepsverzekering aan.

Meer info op onze websites:

www.de-lage-landen.com

www.les-plats-pays.com

www.the-low-countries.com

Of solliciteert u meteen?

Bezorg uiterlijk op vrijdag 1 mei 2020 uw motivatiebrief en uw CV aan de voorzitter van de sollicitatiecommissie Annick Schramme: vacature@onserfdeel.be

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Onze excuses
We richten momenteel onze webshop opnieuw in.
Voorlopig kan u alleen bestellingen plaatsen door een mail te sturen naar info@onserfdeel.be.

Dank voor uw begrip.
Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.