Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Twintig jaar Vlaams theater
0 Reacties
Voor abonnees

Twintig jaar Vlaams theater

(Fred Six) Ons Erfdeel - 1991, nr 1, pp. 133-136

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In het jongste boek van de groep VUB-theaterwetenschappers, die al sinds jaren de ontwikkeling(en) in het Vlaamse theaterleven bestuderen, hebben de auteurs een aantal sleutelteksten uit hun vorige publicaties samengebracht, aangevuld en voorzien van nieuwe, kritische beschouwingen. Het eerste deel behandelt het vormingstheater van de jaren zeventig, terwijl het tweede deel de geleidelijke verschuiving binnen het maatschappijkritisch theater in de vroege jaren tachtig als onderwerp heeft: van een overwegend rationele benadering evolueerde men naar een meer emotionele aanpak. \Op de voet gevolgd. Twintig jaar Vlaams theater in internationaal perspectief\", samengesteld door Dina Hellemans, Ronald Geerts, Marianne van Kerkhoven, VUB-Press, Brussel, 1990."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.