Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Tussentijd. Het (zelf)beeldonderzoek van Jeroen Eisinga
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Tussentijd. Het (zelf)beeldonderzoek van Jeroen Eisinga

(Frank van der Ploeg) Ons Erfdeel - 2012, nr 1, pp. 114-117

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Zoals een figuratief schilderij een snapshot kan lijken, zo ook kan het medium film worden gebruikt om scènes te tonen zonder begin of einde. Filmer Jeroen Eisinga (°1966, Delft) is er vaak op uit om zo'n proces te tonen, een gebeurtenis met kop noch staart. Niet zelden speelt de kunstenaar zelf de hoofdrol in gefingeerde scènes uit het dagelijkse leven. Een tweede thema is zijn omgang met voyeurisme. De kijker kijkt, maar kan niets doen om in te grijpen in het getoonde. Het Stedelijk Museum Schiedam toont acht werken van Jeroen Eisinga, zeven films en één foto. Het is een dwarsdoorsnede uit zijn oeuvre. Vroeg werk, één à twee films uit de tussentijd en het recentelijk voltooide en nu al spraakmakende Springtime.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.