Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Tussen talent en succes. Mode in Nederland en Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

Tussen talent en succes. Mode in Nederland en Vlaanderen

(Nanda van den Berg) Ons Erfdeel - 2006, nr 2, pp. 207-216

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Vlaanderen en Nederland hebben een andere traditie als modelanden, maar staan anno 2006 wel voor dezelfde problemen. Sinds “de Zes van Antwerpen” furore maakten in de jaren tachtig, heeft Antwerpen nog altijd een goede internationale reputatie op het vlak van de mode. Nederland staat er hardnekkig om bekend geen modeland te zijn, maar dat klopt eigenlijk niet meer. Individuele ontwerpers huldigen tegenwoordig een minder conceptuele en een wat meer commerciële aanpak, en in de steden Amsterdam en Arnhem worden initiatieven ontwikkeld die mode in de kijker moeten zetten. Op het institutionele vlak zijn er in Antwerpen de jongste tijd wel problemen. Het Flanders Fashion Institute is een van zijn hoofdsponsors kwijt en ook het Modemuseum heeft het moeilijk. Vlaanderen en Nederland zijn intussen deel gaan uitmaken van een “global fashion world”, waarin het voor zelfstandige ontwerpers steeds moeilijker is om het hoofd boven water te houden. Individuele steun aan die ontwerpers is nog steeds prioritair, zowel in Vlaanderen als in Nederland.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.