Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Tussen kitsch en realisme. Volkszanger Guido Belcanto wijst de weg
0 Reacties
© CYLEONG.be
© CYLEONG.be © CYLEONG.be
Voor abonnees
Belpop
kunst

Tussen kitsch en realisme. Volkszanger Guido Belcanto wijst de weg

(Patrick van den Hanenberg) Ons Erfdeel - 2012, nr 3, pp. 128-129

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In 2011 was Guido Belcanto de openingsact op Noorderslag/EuroSonic in Groningen, een jaarlijks festival dat als een etalage geldt voor groepen die als een grote belofte voor de toekomst worden gezien. Guido Belcanto is dan 57 en treedt al ongeveer 35 jaar op. In datzelfde magische jaar 2011 tekent De Koning van het Vlaamse Levenslied een contract bij het Nederlandse platenlabel TopNotch, de thuisbasis van hiphoppers als De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites. Is Guido Belcanto gruwelijk verdwaald? Jazeker, vanuit hedendaags-koel standpunt bekeken is Belcanto verdwaald? Misschien moeten we de zaak omdraaien en stellen dat de onromantische moderne mens is verdwaald en Guido Belcanto ons de weg wijst door het echte leven te bezingen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.