Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Tien jaar Kappabende. Een verhaal over de onmacht van de moderne democratische rechtsstaat
0 Reacties
Voor abonnees

Tien jaar Kappabende. Een verhaal over de onmacht van de moderne democratische rechtsstaat

(B. De Ruyver ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1995, nr 20, pp. 54-74

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Vanaf het midden van de jaren tachtig werd Zuid West-Vlaanderen in toenemende mate geconfronteerd met het verschijnsel van de grensoverschrijdende criminaliteit. In dit artikel worden de oorzaken hiervan aangeduid en de verschillende types van grenscriminaliteit onderzocht. Verder peilt de auteur naar de reactie van de Zuid West-Vlaamse bevolking en geeft hij ook een overzicht van wat de politie doet. Hij constateert dat er behoefte is aan een betere samenwerking betreffende strafzaken tussen België en Noord-Frankrijk.

A partir du milieu des années quatre-vingt, le sud-ouest de la Flandre s'est trouvé de plus en plus confronté au phénomène de la criminalité transfrontalière. Le présent article en énumère les causes et étudie les différents types de délinquance transfrontalière. L'auteur évalue également les réactions de la population du sud-ouest de la Flandre et donne un aperçu des actions de la police. Il en conclut à la nécessité d'une meilleure collaboration en matière pénale entre la Belgique et le Nord de la France.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.