Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Theaterfestival als bode van de tijdgeest
0 Reacties
Voor abonnees

Theaterfestival als bode van de tijdgeest

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel - 1997, nr 4, pp. 600-602

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het is met het Vlaams-Nederlandse Theaterfestival (Antwerpen, 28 augustus tot 7 september - Amsterdam, 4 tot 14 september 1997) al niet anders dan met de jaarlijkse tombola van literaire prijzen onder het dubieuze mecenaat van instellingen als AKO of Libris. Volgens een voorspelbare wetmatigheid leidt de keuze van de jury in de media tot opgewonden reacties, niet zelden van verbijstering en onbegrip: om de drievoudige aanwezigheid van Toneelgroep Amsterdam bijvoorbeeld, om de afwezigheid van de Haagse groep Stella met Claus' Vrijdag (de Louis d'Or voor Herman Gilis; de Prosceniumprijs voor Alize Zandwijk) of om de wel zeer schaarse vertegenwoordiging van de Vlamingen (twee van de twaalf nominaties).

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.