Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

THEATER TUSSEN SCHERTS EN TREURNIS. Golden Palace op zoek naar balans
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

THEATER TUSSEN SCHERTS EN TREURNIS. Golden Palace op zoek naar balans

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel – 2014, nr 1, pp. 122-123

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In oktober 2013 ging in de Toneelschuur in Haarlem Death by PowerPoint in première, een voorstelling van het Amsterdamse gezelschap Golden Palace waarin de zes acteurs, geregisseerd door artistiek leider Ingrid Kuijpers, kantoormedewerkers spelen die verstoft zijn in hun dagelijkse werk, ook al wordt zonder ophouden het credo van vernieuwing en verandering beleden. Qua sfeer sluit Death by PowerPoint naadloos aan bij het inmiddels indrukwekkende curriculum van het gezelschap, dat er niet zelden in slaagde langs de route van weinig tekst en veel beweging, gebaar en mimiek de grote thema’s van het leven te lijf te gaan. De groep probeert daarbij een toonzetting te vinden die nooit alleen maar komisch is en ook nooit alleen maar tragisch, maar die is samengesteld uit een uitgebalanceerde mix van scherts en treurnis.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.