Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

TENTOONSTELLINGEN ALS ESSAYS IN STROMBEEK
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

TENTOONSTELLINGEN ALS ESSAYS IN STROMBEEK

(Paul Demets) ONS ERFDEEL – 2016, NR 1, PP. 122–123

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Op 5 mei 2013 zei Jan Hoet in het cultureel centrum van Strombeek, een randgemeente van Brussel: “Het museum moet verzamelen, omdat er enkel sprake kan zijn van ontwikkeling van discours door te vergelijken en de verschillen te zien.” Maar een museum moet natuurlijk meer doen dan verzamelen. Het moet van zijn collectie levende materie maken. Dat gebeurt momenteel in Vlaanderen dankzij een uniek samenwerkings- verband tussen het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent (S.M.A.K.) en het cultureel centrum van Strombeek. In Strombeek zijn sinds 2013 tentoonstellingen te zien die inzicht verschaffen in de belangrijkste tendensen van de beeldende kunst vanaf de jaren zestig tot vandaag. Wie wil, kan die verhelderende wandeling door de recente kunstgeschiedenis herbeleven in het uitstekende boek Museum, dat niet alleen een visueel parcours biedt door de tentoonstellingen die er te zien waren, maar dat ook uit essays bestaat die de nieuwsgierige wandelaar een ruimer perspectief bieden.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.