Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Televisie in Vlaanderen: steeds meer pulp
0 Reacties
Voor abonnees

Televisie in Vlaanderen: steeds meer pulp

(Els de Bens) Ons Erfdeel - 1990, nr 5, pp. 653-658

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het tv-aanbod dat via de kabel de Vlaamse huiskamer binnenstroomt, evolueert steeds meer naar banale, triviale ontspanning. Als oorzaak daarvan noemt de auteur de privatiseringsrage die door Europa woedt. Een onderzoek naar de herkomst van de fictieprogramma's op het Belgische kabelnet toont op overtuigende wijze de Amerikaanse dominantie aan. De verklaring daarvoor is dat die programma's goedkoper aangekocht kunnen worden, en dat het kijksucces bij voorbaat verzekerd is. De auteur bespreekt ook de strijd tussen BRT en VTM en komt tot de conclusie dat de BRT voor een verkeerde strategie heeft gekozen: de openbare omroep moet zich juist afzetten tegen het vervlakkingsproces en voor zichzelf op zoek gaan naar een eigen profiel.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.