Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Te midden van gedachteloze momenten. Het werk van Marian Breedveld
0 Reacties
Voor abonnees

Te midden van gedachteloze momenten. Het werk van Marian Breedveld

(Irene Veenstra) Ons Erfdeel - 1997, nr 1, pp. 37-45

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De schilderijen van Marian Breedveld zweven iets boven de vloer van het atelier, tijdelijk steunend op gestapelde balken. Zij is aan het schilderen en wandelt tussen de werken door. Een hoge, ijzeren ladder biedt de mogelijkheid om vanuit de lucht de nodige afstand te nemen van het werk beneden op de vloer. En dan, als een schilderij klaar is, wordt het opgehangen. Op dit moment van verplaatsing gebeurt er iets bijzonders: het is iets en toch, in zwevende toestand, ergens op een wand bevestigd, verhoudt het zich tot niets in het bijzonder. Het onderscheidt zich van andere dingen, van de architectuur en de mensen, van de herkenbare dingen om ons heen. Het is er op een eigen manier: frontaal.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.