Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

TE LICHT BEVONDEN? Een klein pleidooi voor literatuurkritiek op het internet
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

TE LICHT BEVONDEN? Een klein pleidooi voor literatuurkritiek op het internet

(Arnoud van Adrichem en Gijsbert Pols) Ons Erfdeel – 2014, nr 4, pp. 80-87

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Gewogen en te licht bevonden. Zo luidt Lisa Kuiterts oordeel over literaire kritiek op internet, dat ze eind 2013 publiceerde in Trouw. Wij delen haar mening niet. Volgens ons wordt in het Nederlandse taalgebied de potentie van internetkritiek wel degelijk benut. Toegegeven, ons oordeel is gekleurd: als redacteuren van De Reactor hebben we een belang te verdedigen. En natuurlijk zijn we not amused dat Kuitert in haar stuk zomaar voorbijgaat aan ons onlineplatform. Maar het gaat hier niet zozeer om de vraag wie er gelijk heeft. Belangrijker is dat Kuiterts artikel exemplarisch kan worden genoemd voor de vele misverstanden en vooroordelen rondom digitale literaire kritiek in de Lage Landen. In dit artikel hopen we een aantal daarvan te kunnen weerleggen.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.