Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Straf schrijven in Deerlijk. Genealogisch proza van Luuk Gruwez
0 Reacties
Voor abonnees

Straf schrijven in Deerlijk. Genealogisch proza van Luuk Gruwez

(Elke Brems) Ons Erfdeel - 2004, nr 5, pp. 707-715

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In dit artikel leest Elke Brems het proza van de Vlaamse auteur Luuk Gruwez als genealogisch proza. Gruwez schrijft vaak over zijn afkomst, over zijn roots. Hij doet dat in brief-, column- of dagboekvorm, drie genres met een grote authenticiteitsclaim. De volgende boeken komen aan bod: Luuk Gruwez & Eriek Verpale, Onder vier ogen. Siamees dagboek, Amsterdam, De Arbeiderspers, 1992, 113 p., Luuk Gruwez, Het bal van opa Bing, Amsterdam, De Arbeiderspers, 1994, 159 p., Luuk Gruwez, Het land van de wangen, Amsterdam, De Arbeiderspers, 1998, 277 p., Luuk Gruwez, Slechte gedachten, Amsterdam, De Arbeiderspers, 1999, 176 p., Luuk Gruwez, De maand van Marie, Amsterdam, De Arbeiderspers, 2002, 117 p., Luuk Gruwez, Een stenen moeder, Amsterdam, De Arbeiderspers, 2004, 191 p.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.