Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Speciaalbieren in de lift
0 Reacties
© Eric Sander
© Eric Sander © Eric Sander
Voor abonnees
De Franse Nederlanden
samenleving

Speciaalbieren in de lift

De bieren van Nord-Pas-de-Calais

Door het aantreden van een nieuwe generatie brouwers met de nodige durf zijn de bieren van Nord – Pas-de-Calais weer helemaal terug van weggeweest. Ze bieden een klassiek assortiment aan, maar onderscheiden zich ook graag.

Noord-Franse brouwers hebben uiteraard ook wel het klassiekere assortiment in huis, maar daarnaast onderscheiden ze zich graag. Op tweeërlei wijze. Ten eerste met originele, verrassend smakende assortimenten. Zo bracht Brasserie historique de l’abbaye du Cateau in 2018 een bier uit met groene tomaat, basilicum, paprika’s en piment. Dat is al even gedurfd als bier met champignons, blauwe bosbes of aardbeien. Sinds een jaar of vijf neemt het aantal speciaalbieren toe. ‘Dat heeft het voordeel dat de markt er dynamischer van wordt, ook in bierbars,’ merkt François Devos op.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.