Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Schoonheid uit de computer. Kunst en de nieuwe media
0 Reacties
Voor abonnees

Schoonheid uit de computer. Kunst en de nieuwe media

(Petri Leijdekkers) Ons Erfdeel - 2006, nr 5, pp. 659-669

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Kunstenaars hebben altijd de nieuwste media in hun kunst proberen te gebruiken. Vandaag is dat niet anders. Leijdekkers geeft voorbeelden uit de Nederlandse kunstactualiteit. Felix Hess en het duo Driessens en Verstappen proberen met behulp van elektronica en computers natuurlijke processen te imiteren. Giny Vos en Michiel Koelink programmeren het toeval. En in de performances van Arthur Elsenaar en Remko Scha wordt het lichaam gemanipuleerd door een algoritmisch programma waarin sensoren de gezichtspieren bewegen. Andere kunstenaars, zoals Karen Lancel en Hermen Maat, of Esther Polak, leggen door middel van nieuwe media dan weer netwerken en processen bloot die anders onzichtbaar zouden blijven.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.