Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

SCHILDEREN IN DE RUIMTE. De beeldende neologismen van Tinka Pittoors
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

SCHILDEREN IN DE RUIMTE. De beeldende neologismen van Tinka Pittoors

(Anne-Marie Poels) ONS ERFDEEL – 2015, NR 4, PP. 123-125

Dit is een artikel uit ons papieren archief

3D-schilderkunst, noemt Tinka Pittoors haar werk ook wel, of schilderen in de ruimte. Pittoors volgde vier jaar lang de richting schilderkunst aan de academie in Gent, maar voelde zich daar niet op haar plaats. “Het was de tijd van de getormenteerde schilders zoals Philippe Vandenberg en Marc Maet en ik begreep dat niet echt – het was mijn eerste contact met de kunstwereld, want ik groeide niet op in een kunstzinnig milieu. Bovendien voelde ik dat torment zelf helemaal niet.” Ze was dan ook voortdurend in de weer met andere materialen en probeerde het platte vlak naar het driedimensionale om te buigen. Uiteindelijk vond ze in de richting mixed media haar roeping en boog ze zich over ruimtelijk werk – al vormen ook tekeningen nog altijd een belangrijk onderdeel van haar werk. En de schilderkunst sluipt ondertussen ook weer haar installaties en sculpturen binnen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.