Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Wie gaf de meest koninklijke coronaspeech?
1 Reacties
Voor abonnees

Wie gaf de meest koninklijke coronaspeech?

Vele Europese vorsten hebben tijdens de coronacrisis hun burgers een hart onder de riem gestoken met een toespraak. Niet alleen wat ze zeggen, maar ook hoe ze dat doen verdient aandacht. Zetten de betrokken blik van Willem-Alexander en de stijve mimiek van Filip hun boodschappen kracht bij, of juist niet? Wat doen die boeken, portretten en kaarsen daar? We stellen de achtergrond even op de voorgrond en onderzoeken welke imagostrategieën achter die uiterlijkheden schuilgaan. En wie gaf nu eigenlijk de beste speech?

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

JefVanStaeyen

waarde redactie,
Ik lees bij die foto: "De Nederlandse koningin Wilhelmina spreekt het volk toe via Radio Oranje in 1940". Wanneer? Waar? Januari, mei, juni, december? Den Haag, Amsterdam, Londen...? Uw aanduiding is té onvolledig.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.