Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Risquons-Tout: alleen voor durvers
0 Reacties
Voor abonnees

Risquons-Tout: alleen voor durvers

(Wim Chielens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2008, nr 33, pp. 11-27

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het artikel bevat een relaas van het bezoek dat de auteur bracht aan dit gehucht van Moeskroen, pal op de Frans-Belgische grens. In 1848 werden 2000 Franse revolutionairen hier door het Belgische leger verslagen. Deze slag is een voetnoot in de geschiedenis, zoals dit dorp er een is. Maar de auteur constateert wel dat wie er zich even in verdiept, er in een notendop de sociale en culturele geschiedenis van de Nederlanden en Noord-Frankrijk in aantreft. Met foto's van Michaël Depestele.

L'article contient le récit d'une visite effectuée par l'auteur à ce hameau, situé sur la frontière franco-belge. En 1848, 2000 révolutionnaires français y furent mis en déroute par l'armée belge. Cette bataille a eu peu d'importance dans l'histoire, tout comme le hameau qui en a été le théâtre. Mais l'auteur montre qu'un examen plus attentif permet d'y découvrir un condensé de l'histoire socio-culturelle de la Belgique et du nord de la France. Avec photos de Michaël Depestele.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.