Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

REVOLUTIE IN 3D. Animatiefilmpionier Ben Stassen
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

REVOLUTIE IN 3D. Animatiefilmpionier Ben Stassen

(Ivo De Kock) Ons Erfdeel – 2013, nr 3, pp. 135-137

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De tijd dat in animatiefilms alleen zich menselijk gedragende zoogdieren of pratende insecten meespeelden, is lang voorbij. Meer en meer tekenfilms richten zich tot volwassenen met thema’s en verhalen die een flinke dosis ernst toevoegen aan de fantasie. In deze geglobaliseerde en alle leeftijden aansprekende animatie-industrie heeft ook Vlaams talent zich al laten opmerken, maar de commerciële basis voor een lokale industrie is dus nog niet gelegd. Op dat vlak speelt de tussen Los Angeles en Brussel pendelende Ben Stassen een belangrijke rol. Dankzij zijn commerciële succes zorgt de Belgische animatiefilmer met één afgewerkte film per jaar de broodnodige continuïteit. Stassens ambitie is veel groter dan zijn bekendheid. Hij mikt wereldwijd, al werkt hij graag vanuit België.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.