Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

“Retour au pays” voor Bruno Dumont <BR> « Retour au pays » de Bruno Dumont
0 Reacties
Voor abonnees

“Retour au pays” voor Bruno Dumont <BR> « Retour au pays » de Bruno Dumont

(Jan Temmerman) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2006, nr 31, pp. 167-172

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Bespreking van “Flandres”, de vierde langspeelfilm van Bruno Dumont, die voor het eerst vertoond wordt tijdens het Festival van Cannes van 2006. Dumont werd in 1958 in Belle (Bailleul) geboren en het landschap van zijn geboortestreek speelt in de meeste van zijn film een belangrijke rol. Jonge soldaten uit Frans-Vlaanderen vertrekken naar het front in een exotisch land, ver van huis. “Flandres” vertelt over dat vertrek, over de mensen die achterblijven, over de camaraderie van de jonge soldaten, over het wachten op de gruwel van de oorlog, over die gruwel zelf. En dan over de terugkeer. De confrontatie met de verloofde van weleer. Het moeizame proces om weer gewoon mens te worden.
Critique de “Flandres”, quatrième long métrage de Bruno Dumont, dont la première projection a eu lieu au Festival de Cannes 2006. Dumont est né à Bailleul en 1958. Le paysage de sa contrée natale tient une grande place dans la plupart de ses films. Dans “Flandres”, de jeunes soldats de Flandre française partent pour le front dans un pays lointain et exotique. Le film a pour thème leurs adieux, les gens qui restent, la camaraderie entre les jeunes soldats, l'appréhension des atrocités de la guerre et ces atrocités elles-mêmes. Ensuite, le retour au pays. La confrontation avec la fiancée de naguère. Et un nouveau parcours du combattant, celui qui vous mènera à redevenir quelqu'un de normal.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.