Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Rembrandt? Rembrandt!
0 Reacties
Voor abonnees

Rembrandt? Rembrandt!

(Ben Broos) Ons Erfdeel - 1992, nr 2, pp. 191-201

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Naar aanleiding van de tentoonstelling Rembrandt: de meester en zijn atelier, en de twee aldaar geëxposeerde versies van \Het offer van Abraham\", doet de auteur verslag van de stand van zaken in het onderzoek naar de echtheid van de schilderijen van Rembrandt. Heden ten dage is er het RRP, het Rembrandt Research Project, maar al in de vorige eeuw was er activiteit op dat terrein. Een belangrijke naam daarin is die van Abraham Bredius, de nestor van de Nederlandse school van kunstkenners op het gebied van de Gouden Eeuw. Zijn werk en zijn methode worden besproken, evenals de fouten die hij heeft gemaakt en die jarenlang voor juist zijn aangenomen. Daarna komt het RRP uitgebreid aan bod qua methodiek en verdiensten : niet alleen heeft men via dit project een zuivering van het geschilderde oeuvre kunnen uitvoeren, maar vooral is het beeld dat van Rembrandt bestond grondig afgestoft en van een nieuwe glans voorzien.."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.