Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

"In het onbegrijpelijke ken ik de weg". Het werk van Henk Visch
0 Reacties
Voor abonnees

"In het onbegrijpelijke ken ik de weg". Het werk van Henk Visch

(José Boyens) Ons Erfdeel - 1997, nr 2, pp. 216-224

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Henk Visch (º1950) begon met tekenen en ging daarna driedimensionaal werken. Toen hij in 1981 voor het eerst zijn objecten exposeerde, noemde hij die ‘getimmerde tekeningen'. De tekening stelt minder grenzen aan de verbeelding dan een sculptuur; bij de laatste brengt ieder materiaal zijn eigen beperkingen en zijn eigen veld van associaties mee. Welk materiaal zou geschikt geweest zijn om de dreiging van de beide duisternissen driedimensionaal te verbeelden zonder de aandacht af te leiden naar zijn materialiteit? Het is in dit geval de tekening die het onheilspellende karakter het beste oproept. Wat de tekeningen van Henk Visch met zijn driedimensionale werk verbindt, is dat het concept het vertrekpunt vormt, niet het materiaal en evenmin de vorm. De laatste wordt bepaald door de idee.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.