Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Pop in je moerstaal. Durf en variatie in de Nederlandstalige popmuziek: een "beweging" werd volwassen
0 Reacties
Voor abonnees

Pop in je moerstaal. Durf en variatie in de Nederlandstalige popmuziek: een "beweging" werd volwassen

(Lutgard Mutsaers) Ons Erfdeel - 1997, nr 1, pp. 73-83

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Een van de meest opvallende recente ontwikkelingen in de wereld van de hitmuziek in Nederland is de groeiende belangstelling voor liedjes in de Nederlandse taal (AN, dan wel streekvarianten) bij een nieuw publiek van jonge pop-, rock-, en rapliefhebbers. De hitparade staat er vol mee. Markt- en mediatechnisch worden de sinds 1992 gestaag stijgende cijfers van het nationaal-pop-product toegeschreven aan de onstuitbare opkomst van de commerciële radio- en televisiestations.Op RTL-4 bijvoorbeeld kwam het al lang van de publieke zender verdwenen programma Nederland Muziekland weer terug. Radio Noordzee Nationaal is een belangrijke factor in dit verhaal. De mogelijkheden voor nationale artiesten zijn door de veranderingen in het medialandschap verruimd. Platenmaatschappijen hebben het accent verlegd van blind inhaken op wat vanuit het buitenland wordt aangeboden en reeds succesvol is, naar het investeren in eigen kweek.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.