Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

POMP EN OMSTANDIGHEID. De Nederlandse Academie voor ’Patafysica
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

POMP EN OMSTANDIGHEID. De Nederlandse Academie voor ’Patafysica

(Atte Jongstra) Ons Erfdeel – 2013, nr 3, pp. 104-109

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De Nederlandse Academie voor ’Patafysica (NAP) heeft als elk onbekend instituut iets geheimzinnigs. Wat doet men? Wat wil men? Wie zit erachter? Waar gaat het heen? Elk onderscheiden lid van de NAP zal het anders samenvatten. Het is dan ook een pluriform gezelschap, waarin ieder afzonderlijk bijdraagt aan een gemeenschappelijke visie op de wereld in haar geheel, aan de hand van eenzame verschijnselen. Bedoeling is via uitzonderlijkheden tot algemene theorieën te komen. Theorieën, inderdaad. De NAP is immers een academie, wetenschap dus. De NAP spreekt zelf echter liever van neowetenschap, vanwege het nieuwe en afwijkende van de wijze waarop haar theoretiseren verloopt.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.