Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Paul Verhaeghe en Lotte Jensen: ‘We hebben weer een ramp nodig om ons kwetsbaar te voelen’
0 Reacties
podcast
samenleving

Paul Verhaeghe en Lotte Jensen: ‘We hebben weer een ramp nodig om ons kwetsbaar te voelen’

Hoe staan België en Nederland ervoor in 2050? Delen ze naast een verenigd verleden wel nog een toekomst? Op die vragen antwoorden historici, denkers en schrijvers in het boek De Lage Landen anno 2050. Een verleden met toekomst. In deze bijbehorende podcast delen Lotte Jensen en Paul Verhaeghe hun blik op de samenleving vandaag en morgen.

In deze podcast praat Tomas Vanheste, adjunct-hoofdredacteur van de lage landen, met Lotte Jensen en Paul Verhaeghe over hun diagnoses van de huidige samenleving en hun visies op de toekomst van België en Nederland.

Klinisch psycholoog en psychoanalyticus Paul Verhaeghe ziet hoe onze geestelijke gezondheid ontspoort in een op hol geslagen vrijemarktsamenleving. Om in 2050 geestelijk gezonde jongvolwassenen te hebben, moeten we nu het tij keren en een rustige, veilige en voorspelbare omgeving creëren voor de allerjongsten.

Cultuurhistorica Lotte Jensen roept in haar bijdrage Nederland en België op uit het nationale kader te breken en samen te werken aan het waterbeheer in tijden van klimaatverandering.

De Lage Landen anno 2050

Het boek De Lage Landen anno 2050. Een verleden met toekomst is verschenen naar aanleiding van het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar aan België. Abonneer je op de lage landen (tijdschrift) en ontvang De Lage Landen anno 2050 gratis in je bus. Ben je al geabonneerd? Dan krijg je het boek gratis toegestuurd.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.