Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Paul Koeck, de worsteling met de werkelijkheid
0 Reacties
Voor abonnees

Paul Koeck, de worsteling met de werkelijkheid

(Jos Borré) Ons Erfdeel - 1989, nr 3, pp. 360-366

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De boeken van Paul Koeck worden al te vaak gemakshalve bij de documentaire romans ondergebracht, hoewel de vorm en het in veel romans optredende personage eerder op een literaire aanpak wijzen. De auteur onderzoekt bij elk van Koecks romans vanuit welks standpunt de auteur schrijft en wat de positie is van het hoofdpersonage. Achtereenvolgens doet hij dat voor \Litte\" (1964), \"Chinchilla's kweken\" (1967), \"Het plantenoffensief\" (1969), \"De emigrant\" (1970), \"De binnenlandse vijand\" (1972), \"Rish Mist\" (1975), \"Opgemaakt in zoveel exemplaren als er partijen zijn\" (1976), \"De celbezoeker\" (1978), \"Berthold 2000\" (1979), \"De stoelendans\" (1983) en ten slotte voor \"De gigolo\" (1985). Hoewel de maatschappelijke betrokkenheid het meest in het oog springende kenmerk van Koecks oeuvre is, vindt de auteur tot besluit ook een zeer sterke persoonlijke inbreng: via elk van zijn personages praat Koeck honderduit over zichzelf."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.