Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Op zoek naar de nieuwe lezer. De identiteitscrisis van de Nederlandse dagbladen
0 Reacties
Voor abonnees

Op zoek naar de nieuwe lezer. De identiteitscrisis van de Nederlandse dagbladen

(Marcel Broersma) Ons Erfdeel - 2006, nr 3, pp. 335-342

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Jarenlang groeiden voor de Nederlandse dagbladen de bomen tot in de hemel. Zonder dat zij er veel moeite voor hoefden te doen, stroomden de lezers en adverteerders toe. Het lezen van de krant werd gezien als een burgerplicht. Elke zuil had zijn krant. Dat is de jongste jaren veranderd: de oplages lopen snel terug en het lezerspubliek vergrijst. Uitgevers probeerden tot nog toe voornamelijk defensieve strategieën uit om de winsten tijdelijk op peil te houden, maar die zijn nog niet doeltreffend gebleken. De nieuwe calculerende nieuwsconsument neemt geen genoegen meer met media die zijn wensen over het hoofd zien. Uitgevers moeten zich ontwikkelen tot multimediale informatiemakelaars die via verschillende media diverse publieksgroepen bereiken, meent Broersma. Redacties moeten zich meer richten naar de wensen van de markt zonder de journalistieke kwaliteit uit het oog te verliezen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.