Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Ontzuiling in de Lage Landen. Veertig jaar na 1968
0 Reacties
Voor abonnees

Ontzuiling in de Lage Landen. Veertig jaar na 1968

(Marc Hooghe) Ons Erfdeel - 2008, nr 2, pp. 4-19

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 2008 brengt Ons Erfdeel in elk nummer een bijdrage waarin, n.a.v. de veertigste verjaardag van mei '68, een maatschappelijke evolutie van de laatste vier decennia nader bekeken wordt. In deze tweede bijdrage richt Marc Hooghe alle aandacht op het proces van ontzuiling. De greep van de verzuiling op de cultuur en de mentaliteit van de bevolking is zowel in Vlaanderen als in Nederland de laatste veertig jaar veel losser geworden. De verzuilingsformule was in het verleden wellicht een goede manier om een diep verdeelde samenleving te ordenen. Maar de nieuwe multiculturele samenleving is veel sterker versplinterd en veel diverser. Een nieuwe verzuiling kan daar geen antwoord op bieden.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.