Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

ONSTUIMIGE VEELZIJDIGHEID. De verhalen en illustraties van Gerda Dendooven
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

ONSTUIMIGE VEELZIJDIGHEID. De verhalen en illustraties van Gerda Dendooven

(Annemie Leysen) Ons Erfdeel – 2013, nr 2, pp. 100-107

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Gerda Dendooven is nauwelijks onder één noemer te vatten. Met haar eigenzinnige tekenstijl en verrassende kijk op de wereld is ze ongetwijfeld een van de belangrijkste vertegenwoordigers van wat wel eens de “Vlaamse illustratorenschool” wordt genoemd. Die groep kreeg de voorbije decennia een grote reputatie in binnen- en buitenland. Met haar intrigerende signatuur gaf Gerda Dendooven het Vlaamse kinderboek een verfrissend elan. Ze schrijft vaak haar eigen verhalen en ze is ook actief in de theaterwereld als tekstschrijfster én performer. Als docent grafische vormgeving inspireerde ze hele generaties jonge kunstenaars. Bovendien laat ze op geregelde tijden in de media van zich horen met haar uitgesproken meningen over kunst, cultuur, onderwijs en opvoeding.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.