Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Ons Erfdeel vzw ontvangt studenten van Taalunie Zomercursus Nederlands
0 Reacties
taal

Ons Erfdeel vzw ontvangt studenten van Taalunie Zomercursus Nederlands

Van 4 tot 17 augustus verblijven 120 buitenlandse studenten Nederlands in Gent. Ze nemen deel aan de zomercursus Nederlands die de Taalunie organiseert, in samenwerking met de Universiteit Gent. Twee van hen komen even meedraaien op de redactie van Ons Erfdeel vzw.

De deelnemers aan de zomercursus van de Taalunie studeren allemaal Nederlands aan een universiteit of hogeschool buiten het taalgebied. Voor ze naar Gent afreizen, worden ze door hun docenten klaargestoomd, volgen ze webcolleges en nemen ze deel aan interactieve discussies.

De cursus in Gent spitst zich toe op die sectoren waarin de meeste studenten na hun studies terechtkomen: media en politiek; kunst en literatuur; zakelijk en literair vertalen en didactiek en taalkunde. Nederlandse en Vlaamse docenten geven workshops en externe specialisten delen hun kennis en ervaringen met de studenten. Onder meer auteur Maud Vanhauwaert, vertaler Rokus Hofstede, journalist Filip Verhaert en diplomaat Axel Buyse doen dat. Verder staan er ook stadsbezoeken aan Gent en Den Haag op het programma.

De tweede week van de zomercursus omvat een tweedaags bedrijfsbezoek. Bijna vijftig bedrijven en organisaties hebben positief gereageerd op de oproep van de organisatie om studenten gedurende twee dagen te begeleiden.

Ook Ons Erfdeel vzw krijgt studenten op bezoek: Maïte Chauvier komt uit Charleroi en studeert Nederlands aan de universiteit van Bergen (Mons) en Agata Kaczorowska is een studente Nederlands aan de universiteit van Lublin. Samen met de eindredacteuren van Ons Erfdeel en van Septentrion zullen zij een artikel schrijven voor de websites www.de-lage-landen.com en www.les-plats-pays.com. Agata Kaczorowska wil graag iets doen met Paul van Ostaijen.

Net als zijzelf kijken wij zeer uit naar hun komst. Op 16 augustus zullen zij tijdens een slotevenement in Gent een impressie geven van hun verblijf bij Ons Erfdeel vzw.

Wie de studenten tijdens hun stage wil volgen, kan terecht op deze blog.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.