Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Nieuwe wegen voor de publieke omroep in Vlaanderen en Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Nieuwe wegen voor de publieke omroep in Vlaanderen en Nederland

(Huub Wijfjes) Ons Erfdeel - 2006, nr 3, pp. 323-333

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Is de publieke omroep een achterhaald concept? Op dit moment is er in Vlaanderen en Nederland nog voldoende steun voor een publieke omroep, maar de discussie over de rol en de invulling van zo'n omroep woedt volop. De openbare omroep heeft in beide landen serieuze klappen gekregen van zijn commerciële concurrenten. In Vlaanderen heeft dit geleid tot een revolutionaire en geslaagde herstructurering van de omroepzenders, waardoor de VRT, de openbare omroep, nu weer slagvaardig is. In Nederland wordt de Vlaamse herstructurering als model gebruikt voor de herschikking van de eigen publieke omroep die vanaf 2008 zijn beslag zal moeten krijgen. Dat wordt door sommige omroepverenigingen beschouwd als een bedreiging voor de publieke omroep, maar het is de vraag of dat terecht is.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.