Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Grensoverschrijdend festival NEXT blaast verbeeldingskracht nieuw leven in
0 Reacties
© Marc Domage
© Marc Domage © Marc Domage
Voor abonnees
Onbegrensd
De Franse Nederlanden
kunst

Grensoverschrijdend festival NEXT blaast verbeeldingskracht nieuw leven in

Het festival NEXT presenteert al elf edities lang dans, performance en theater in de grensregio. Internationale topkunst, een maand lang. Dit jaar oogt de affiche bijzonder divers. “Het resultaat van de diversiteit rond onze tafel van programmamakers”, volgens coördinator Benoit Geers. Het grensoverschrijdende festival heeft dit jaar ook bijzonder oog voor Spaanse artiesten.

Honderd pagina’s. Zoveel pagina’s telt de lijvige programmabrochure. “Tijdens NEXT 2019 zijn de jongeren aan zet om de verbeeldingskracht van onze euregio nieuw leven in te blazen”, klinkt het vooraan in de publicatie. “Ligt daar dan een uitdaging?”, vragen we aan Benoit Geers. Hij coördineert al jaren het festival en hij is helder over de inzet: “De mens zonder verbeelding, dat lijkt me niet te werken. In alles wat de mens doet is er verbeelding nodig. Laat de kunstenaars vrij spel hebben over het hier en nu. Dit kan ons inspireren om nieuwe inzichten te krijgen, ook voor onze grensregio. Verbeelding heeft meer nodig dan beleving, het gaat ook over mensen doen nadenken.”

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.