Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Nero, de anarchistische burger
0 Reacties
Voor abonnees

Nero, de anarchistische burger

(Louis van Dievel) Ons Erfdeel - 1997, nr 5, pp. 758-760

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Marc Sleen (Gentbrugge, 1922) houdt er niet van dat er te diep in zijn stripwerk wordt gegraven. Hij mag graag herhalen dat hij ‘maar avonturenstrips tekent' en dat daar niet teveel achter gezocht moet worden. Valse bescheidenheid van een ijdel man. Want dezelfde Sleen wil dat de wereld weet dat hij en niemand anders de langst lopende krantenstrip uit de geschiedenis maakt: Nero. Sleen houdt nauwlettend in de gaten wat er over hem wordt gezegd, getoond en gepubliceerd. Sleen mag graag tegen voorzichtige kritiek ingaan, hij heeft er een welluidende stem voor. Nochtans is zijn Nero een stripfiguur die - volgens mij - meer dan Suske en Wiske de Vlaamse ziel (ziel = stoffelijk niet te bepalen beginsel op grond waarvan de mens leeft, Van Dale, 11de uitgave, blz. 3.498) belichaamt.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.