Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Nederlands theater. Traditie en vernieuwing
0 Reacties
Voor abonnees

Nederlands theater. Traditie en vernieuwing

(Willem van Toorn) Ons Erfdeel - 1987, nr 1, pp. 47-52

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Nederland kenmerkt zich door een aantal curieuze folklores, vooral i.v.m. theater. Eigen werk dat goed is, kan niet oorspronkelijk Nederlands zijn. Men aanvaardt niet dat er een toneeltraditie is in Nederland: als men denkt iets nieuws te hebben, wordt het oude tot de grond toe afgebroken. Als er iets van bewaard wordt, wordt het onschadelijk gemaakt in een museum. De auteur meent dat deze elementen een belangrijke rol spelen bij de discussie over de vernieuwing van het theater in Nederland. De auteur schetst binnen dit kader een korte geschiedenis van het hedendaagse Nederlandse toneel en komt tot de constatering dat de vernieuwing zich wel degelijk doorzet. Als iets dat kan laten verzanden, dan is dat het gevecht om de steeds schraler wordende subsidies en het gebrek aan visie en vertrouwen bij de overheid.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.