Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Nadenken over hedendaagse kunst
0 Reacties
Voor abonnees

Nadenken over hedendaagse kunst

(Ludo Bekkers) Ons Erfdeel - 1992, nr 1, pp. 105-111

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Beschouwingen bij de 9de Documenta in Kassel, die geleid wordt door de Vlaamse museumconservator Jan Hoet. De auteur schetst kort de geschiedenis en de oorspronkelijke doelstelling van Documenta, licht de methode toe volgens welke ze wordt georganiseerd en de gevaren die daaraan verbonden zijn, en staat daarna stil bij de keuze van Jan Hoet voor de jongste editie. De reputatie en de verdiensten van de conservator worden op een rijtje gezet - met de realisatie van de tentoonstelling \Chambres d'Amis\" als een van de hoogtepunten in zijn Gentse carrière - maar er wordt ook uitgebreid ingegaan op de flamboyante, impulsieve kanten van zijn karakter, die het zijn tegenstanders gemakkelijk hebben gemaakt hem te bekritiseren. Tot slot bespreekt de auteur nog twee publicaties waarin de visie van Jan Hoet aan bod komt, een derde die de tegenstem van Frans Boenders laat horen, en hij geeft uitleg bij die discussie tussen twee antipoden. Mark van Dyck, Dorian van der Brempt, \"Monologen met Jan Hoet\", Kritak, Leuven, 1989. Jan Hoet, \"Op weg naar Documenta IX\", Davidsfonds, Leuven/Kredietbank, Brussel, 1991. Frans Boenders, \"Kunst zonder kader. Museum zonder hoed\", Kritak, Leuven, 1991."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.