Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Na negen jaar in de cel gaf Nick een nieuwe draai aan zijn leven
0 Reacties
© GBL / Avansa
© GBL / Avansa © GBL / Avansa
podcast Iedereen levenslang?
samenleving

Na negen jaar in de cel gaf Nick een nieuwe draai aan zijn leven

Een misdrijf verandert alles. Daders en slachtoffers dragen zware gevolgen. Dat betekent levenslang, voor zo veel mensen. Is het dat wat we willen? Kunnen we wel tot herstel komen? In de podcastreeks ‘Iedereen levenslang?’ delen zes ex-gedetineerden hun verhaal over hun misdrijf, hun straf en hun herstel. In de eerste aflevering vertelt Nick over zijn ervaringen in en na de gevangenis en de impact daarvan op zijn naasten.

Hoe gaan we in onze samenleving om met misdrijf, straf en herstel? In de podcastreeks Iedereen Levenslang? vertellen zes ex-gedetineerden openhartig over hun ervaringen. De reeks is een productie van journalist en radiomaker Ng Sauw Tjhoi, in opdracht van het project Dialoog en Avansa. De lage landen publiceert de podcast om het debat over dit belangrijke onderwerp te stimuleren.

In de eerste aflevering: Nick (34) bracht bijna zijn hele jeugd in de jeugdhulp door. Nadien zat hij negen jaar in de gevangenis. Vandaag gaf hij zijn leven een nieuwe draai en heeft hij één belangrijke boodschap: het kan anders.

Nick is geboren als kind van drugsverslaafde ouders. Zijn kindertijd bestond uit kraakpanden, emotionele verwaarlozing en aangewezen zijn op zichzelf. In jeugdinstellingen maakte hij kennis met criminaliteit. Wat volgde was een escalerende reeks van inbraken, diefstallen en vechtpartijen met verwonding tot gevolg.

Zijn straf heeft hij uitgezeten, zijn herstelbetalingen zijn afgelost. Vandaag is hij getrouwd, vader van drie, zelfstandig dakwerker en bezieler van vzw Rebron. Gelukkig durft hij zichzelf niet noemen. Hij is wel dankbaar om het eerste warme familiegevoel in zijn leven.

Beluister de podcast:

Beluister ook de proloog van de reeks Iedereen levenslang?:

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.